سومین جشنواره بینالمللی رسانهای «صبح» در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش آیفیلم، سومین جشنواره بینالمللی رسانهای صبح که کار خود را از آذر ماه ۱۴۰۳ شروع کرده بود، امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور فعالان رسانههای داخلی و بینالمللی برگزار شد و از برگزیدگان تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
در این جشنواره از استاد مسعود نجابتی هنرمند عرصه خطاطی، میک والاس و کلر دالی نمایندگان ایرلندی پارلمان اروپا که حامی مردم فلسطین هستند و احمد سهمود خبرنگار شبکه خبری العالم در نوار غزه قدردانی شد.
از جمله محورهای موضوعی درونمایه جشنواره مذکور میتوان به رسانه و نظم نوین جهانی با تاکید بر هویتهای محلی، منطقهای و معنویت گرایی اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، ۴ هزار و ۱۶۰ اثر از ۴۰ کشور از جمله هلند، آرژانتین، تونس، افغانستان، روسیه، پرو، کره جنوبی، لبنان، قطر، سوریه، ایتالیا، انگلستان، سنگاپور، آلمان، برزیل، آمریکا، چین، ایرلند و فلسطین به دبیرخانه جشنواره صبح رسید که از بین این آثار ۵۳۳ اثر به بخش فلسطین و ۳ هزار و ۶۲۷ اثر به بخش اصلی اختصاص داشت.
این جشنواره در دو بخش اصلی و فلسطین برگزار شد. برنامه تلویزیونی، بلاگر خبری، تصویرسازی، نماهنگ، فیلم کوتاه، مستند و انیمیشن کوتاه مختص بخش فلسطین و رسانه اجتماعی، برنامه رادیویی، پادکست، محتوای مکتوب، موشن گرافی، گزارش خبری و مستند و برنامههای تلویزیونی نیز به بخش اصلی جشنواره مذکور اختصاص داشت.
بر اساس این گزارش بیش از ۴۶ چهره رسانهای و سیاسی ویژه از مصر، انگلستان، آمریکا، لبنان، ایرلند، روسیه، برزیل، نروژ، بوسنی و هرزه گوین، ژاپن، مالزی، ازبکستان، عربستان و چند کشور دیگر در این دوره از جشنواره حضور داشتند. مهمانان ویژه فیلمساز، مستندساز، روزنامهنگار و فعال اجتماعی بودند که بعد از طوفان الاقصی موضع آنها آشکار شد و به حمایت از ملت فلسطین و محکومیت رژیم صهیونیستی پرداختند. همچنین دو عضو سابق پارلمان اروپا، یک عضو سابق پارلمان انگلستان و یک دیپلمات اسبق بریتانیایی نیز در بین این مهمانان حضور دارند.
چهار نشست و چندین کارگاه تخصصی توسط دبیرخانه جشنواره بین المللی رسانهای صبح در مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما و ساختمان پرس تی وی برگزار میشود. تحولات غرب آسیا بعد از طوفان الاقصی، نقش شبکههای اجتماعی در مقابله با روایت مسلط، افول هژمونی آمریکایی و پیدایش نظم نوین جهانی، نقش لابی اسرائیلی در نهادهای سیاسی غربی، عناوین و سرفصلهایی است که در نشستهای تخصصی به آنها پرداخته خواهد شد. همچنین روزنامه نگاری تحقیقی، مستندسازی سیاسی، مستند سازی در جنگ، طراحی و تولیدات مجلات سیاسی، روزنامه نگاری با تاکید بر مسائل غرب آسیا، چگونگی اداره پایگاههای خبری_تحلیلی، تولید محتوا ویدئویی برای شبکههای اجتماعی، تولید مشترک فیلم سینمایی بین المللی و مدیریت شبکههای اجتماعی در کارگاههای تخصصی بررسی خواهند شد. دوازده سخنرانی نیز در دانشگاههای صداوسیما، تهران، امام صادق (ع)، الزهرا و علامه طباطبایی در نظر گرفته شده است.
گفتنی است در این دوره از جشنواره برای اولین بار «بازار محصولات رسانهای بینالملی» در مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار میشود و چندین شرکت و شبکه تلویزیونی خارجی و ایرانی در بازار رسانهای مورد اشاره حضور دارند. همچنین در جریان این جشنواره، پنج اکران سینمایی نیز در سینما آزادی برگزار خواهد شد و از مستند ویژه «نگین مقاومت: ایرلند، صدای فلسطین» رونمایی خواهد شد.
بیشتر بخوانید و ببینید:
ص گ